Navigatie

De nieuwste stoffen Bekijk ze hier >>>

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Mantel creatie van Daan

14 december 2023

Klassieke ruit met een modern Burda patroon

De kou komt het land in en dan wordt het dus tijd voor een heerlijk warme mantel. Met dit makkelijke naaipatroon en deze goed bewerkbare stof is dit model zo klaar! Durf jij met deze hippe ruit over straat? De jas is gemaakt van een zachte mantelstof van 60% polyester en 40% wol. Door het hoge wol percentage voelt de stof heerlijk warm aan. De ruiten van de Flausch ruit camel ~ wolwit zijn 20 cm groot. 

 

Burda patroon 5883 is van de nieuwe herfst- en wintercollectie en makkelijk te maken. Bij dit patroon zit een geïllustreerde naai-instructie en het is geheel voorzien van makkelijke symbolen zoals stofrichting, patroonnummer en meer. Dit patroon heeft maar liefst 2 verschillende maatlengtes waardoor je een geheel eigen stijl kan creëren.

 

 

 

De Venezia voering wordt ook wel de parel onder de voeringstoffen genoemd en daar zijn wij het helemaal mee eens. Deze voering wordt gemaakt van jaspé garen: twee verschillend gekleurde voorgarens worden samen versponnen en geven dan een twijneffect. Hierdoor ontstaat er een mooie zijde-achtige glans. Daarnaast is deze kwalitatieve stof krimpvrij, antistatisch en huidvriendelijk.

 

Venezia voering wordt in dezelfde fabriek gemaakt als Elastoson voering. Het wordt niet alleen gebruikt als voeringstof maar ook als decoratiemateriaal voor onder andere draperieën en standbouw.

 

Flausch ruit camel ~ wolwit

Burda patroon 5883

Venezia voering licht camel #311

 

 

Extra warmte? Kies dan voor deze doorgestikte tussenvoering. Finluxe is een soepele, instrijkbare tussenvoering van dunne volumevlies, verstevigd met lengtedraden. Het dunne volumevlies is voorzien van holtes; die zorgen ervoor dat je warmte vasthoudt. De verstevigde lengtedraden zorgen ervoor dat zelfs een wat losser geweven mantelstof goed zijn vorm behoudt. Verder is deze tussenvoering strijkbaar, zodat je de panden kunt beplakken en de verwerking aanvoelt als zijnde één stof.

 

Verwerking: 10 - 15 sec. stevig aandrukken (liefst met een klamme doek) , daarna minimaal 15 minuten laten rusten alvorens de stof verder te verwerken (voor optimale fixatie).

 

Volumevlies doorgestikt 100g/m2 plakbaar

Aannaaidrukknoop 30 mm rozegoud 2 st.

Pluisjesscheerapparaat Mini